Claus Per Impulsar el teu Negoci

 

  • Dedico moltes hores al meu negoci i no incremento els meus beneficis
  • Tinc xarxes socials però no em serveixen de molt
  • He fet algun anunci en premsa però no tinc més clients 
  • Fer publicitat no serveix de res
  • No estic satisfet amb els meus treballadors, no sé com incrementar la seva productivitat
  • Pago molts impostos i no faig més que treballar
  • Ja he retallat despeses, també he acomiadat a treballadors i no me’n surto
  • No se si els meus marges són els correctes

 

 

Segurament a molts de vosaltres aquestes afirmacions us sonen, de fet, estic segura que alguns de vosaltres us les heu fet.

Aquesta és una síntesi de les moltes queixes o preocupacions que els empresaris  ens expliquen, les escoltem a les reunions, per la qual cosa són un denominador comú. Avui volem compartir-ho amb tots vosaltres. Començarem l’entrada amb una frase que per nosaltres és un mantra.

si quieres ir rápido ve solo, si quieres llegar lejos ve acompañado

 

És cert, que després de la vostra jornada laboral us quedin poques energies per pensar amb les accions que podríeu dur a terme per millorar els vostres resultats. Teniu idees i molt bones, però els hi heu de donar forma. Us trobeu sols i no sabeu per on començar.  Al cap i a la fi, després de la feina el que més us ve de gust és passar temps amb la família, gaudir de les activitats d’oci o descansar.

Lògicament! De fet, és imprescindible desconnectar.  Sense descans i desconnexió no podem ser ni productius ni creatius, i per impulsar accions que millorin els beneficis de l’empresa  s’ha de tenir una energia altíssima, per poder fer front als reptes del mercat.

Deixeu-vos ajudar, o com a mínim compartiu les vostres inquietuds amb la gent que us envolta.  Tots els empresaris hauríeu de tenir un pla d’acció o una estratègia. Deixar-se portar pels canvis dels clients o copiar la competència no és una solució.

 

Què és el que NO heu de fer

 

 

1.- Observar el que fa la competència i començar a copiar i entrar en una guerra de preus. La por a perdre clients ens pot portar a prendre decisions equivocades, avui poden ser una solució, però si pensem a llarg termini aquesta no és la manera.

 

2.- No organizar-se ni seguir una ruta. No es poden fer milers d’accions sense control ni estratègia. Perquè  d’aquesta manera anirem perduts i les accions no funcionaran. Si decidim dur a terme una acció, en primer lloc hem d’estudiar i planificar la situació, fer un  seguiment i control,  per últim valorar els resultats obtinguts. Si funciona endavant, si no és així haurem de valorar en quin punt hi ha un error o haurem de realitzar una correcció. El pla ha de ser FLEXIBLE.

 

3.- No ser diferent. Si ofereixes i fas el mateix que la competència i al mateix preu, per què t’han d’escollir a tu?  Has de ser únic! Oferir valor i millorar l’experiència del vostre client és imprescindible. Us animem a llegir l’entrada Tu tens una cosa que Amazon no té.

 

4.- No conèixer ni estudiar la vostra competència i entorn. No esteu sols, no podeu obviar el que hi ha al vostre entorn, físicament i virtualment.

 

5.- No consultar les opinions dels vostres clients. Per a bé o per a malament, a Internet tot és públic. Esteu exposats a crítiques i a opinions positives. Si el vostre client és la base del vostre negoci perquè no escoltar-lo? Si hi ha una valoració negativa que podem corregir i millorar perquè no intentar-ho? Les opinions han de ser una font d’oportunitats.

 

6.- No parlar, ni escoltar, ni conversar, ni discutir, ni debatre, ni tenir en compte als vostres treballadors. Moltes vegades són portadors de molt bones idees i accions que podrien funcionar. Són font d’inspiració i productivitat. A més a més, que tenint en compte la seva opinió, no només podreu obtenir una idea que pot impulsar el vostre negoci, sinó que el treballador sentirà que compten amb ell, podrem motivar-lo i comprometre’l amb el projecte. Un treballador feliç és un treballador altament productiu. Us deixem un article inspirador: La Vanguardia: El auge de las empresas que miden la felicidad de sus empleados

 

7.- Tenir web i xarxes socials i no actualizar-les. Si estem a Internet s’ha d’actualitzar, és com tenir un aparador a una botiga física i deixar-lo igual durant molts anys. Internet és un mercat virtual, igual que el físic.  Si cuidem la nostra botiga física, hem de ser també  atractius, visibles i innovadors a la xarxa . Si tens una botiga de moda i cada setmana canvies l’aparador amb les últimes peces que t’han arribat, has de fer exactament el mateix amb la teva web o les xarxes socials. Si tens un restaurant i cada dia canvies la carta, també ho hauràs d’ensenyar a internet.  Són mercats paral·lels.

 

Penseu en allò que us fa únics. Ho ateniu? apunteu-ho en un paper i moveu-vos!

trabajo productivo

 

A Roig & Roig compteu amb un equip de professionals que poden ajudar-vos a traçar el vostre pla estratègic, nosaltres us ajudem a posar ordre a les vostres idees i plasmar escenaris per als vostres objectius.  Contacteu amb els nostres experts: 973 270 670 o thais@roigiroig.com.

 

Thaïs Amor

Dirección Estratégica