L’OPORTUNITAT PERDUDA

 

Analitzant la situació comercial de la ciutat de Lleida, on hi ha un gran potencial per explotar, no puc deixar de preguntar-me perquè no hi ha una zona comercial com “Les Gavarres” a Tarragona o “Port Venècia” a Saragossa. No tenir un recinte, com els anomenats anteriorment, pot suposar una oportunitat perduda per incentivar els negocis a la ciutat.
La dispersió de serveis d’hostaleria (McDonalds, Burger King, Punt Estrella), oci (antic Gurugú o Larida) i superfícies comercials (Bricodepot, MediaMarkt) no ajuda en absolut al desenvolupament comercial de la ciutat.
Només cal anar a “Puerto Venecia” un dissabte i comprovar que hi ha una gran quantitat de clients de Lleida i comarques. Fomentar un projecte comú per promocionar una gran zona comercial, donant preferència a empresaris de Lleida, generaria un gran impuls econòmic per a la capital del Segrià.
Al Parc de l’Aigua, hi ha els terrenys, amb una localització i uns serveis immillorables a la ciutat, on ja hi ha diversos negocis a la zona funcionant des de fa temps, com el Mestre o el Dectlhon. Només cal voluntat política i una visió àmplia i emprenedora de direcció estratègica conjunta per projectar una zona lúdica i comercial atractiva que mobilitzi negocis i consumidors.
Totes les poblacions i comarques properes es recuperarien de nou per a la ciutat. Una zona d’oci, restauració i compres convertiria Lleida de nou en la referència comercial de les Terres de Ponent, i afegiria una opció a poblacions veïnes d’Aragó. En l’actualitat, els comerços i negocis que disposem a Lleida intenten únicament atraure un nombre limitat de clients sense poder oferir res diferent a potencials compradors d’altres poblacions.
I, malgrat el que es pugui creure, això beneficiaria a l’Eix comercial de la nostra ciutat, ja que les grans franquícies ja estan posicionades i les dues zones es complementarien.
Com diu el gran economista lleidatà Emilio Duro, “si el teu veí té èxit, cópiale”.

 

Joan Carles Roig Cubino

Economista a Roig & Roig

@ROIGIROIG