2008 o 2023?

Què està passant? Els bancs una altra vegada en fallida? Com el 2008?

 

No, ni de bon tros; són dos casos puntuals que han estat per diferents motius.

El de 2008 SVB va ser per l’efecte “Meri Popins”, falta de liquiditat per pànic i sol·licitud de dipòsits dels clients, en 24 hores es van rescatar 40.000 mil milions de dòlars.

El de Credit Suisse va ser per mala gestió dels directius a la recerca d’altes rendibilitats, però ja està solucionat; s’ho ha quedat La banca Nacional Suïssa. Us posem en situació, com bé sabem el dia 17 de març de 2023 es va produir un fet que ens va recordar vells temps en l’historial econòmic mundial, un fet que va produir molts rumors, incertesa i accions sense premeditació prèvia. Van sortir a la llum els titulars: “L’Ibex torna a caure i tanca la setmana en vermell en plena incertesa bancària” a 20 minutos juntament amb “Credit Suisse demanarà fins a 50.000 milions al Banc Nacional de Suïssa per a enfortir la seva liquiditat” a El País, i els va seguir, “Els bancs espanyols cauen amb força”, “París continua perdent.” “Frankfurt cedeix un 1,33%.”, “els EUA segueix a la deriva.”, “Londres cau 1.01%.”, “Credit Suisse no remunta”, entre moltes altres notícies sobre aquest tema.

Així doncs, ens trobem amb una crisi financera generada per l’alarma i pànic creat per les dificultats de Credit Suisse i SVB.

Per tant, aquesta nova crisi no és equiparable a la del 2008 que molts vam sofrir. Segons el nostre criteri professional la crisi de la Banca Suïssa el març del 2023 no afectarà directament els clients en general.

En contra, si afectarà aquells que tinguin crèdits, Hipoteques, mals temps per a tenir deutes i accions Bancàries.

Respecte als dipòsits en Bancs Nacionals estem convençuts que estan plenament Garantits, no existeix risc al nostre entendre i menys en grans entitats com a Banc Santander, BBVA, Sabadell, entre altres.

Per altra banda, posem-nos en l’hipotètic cas que afectarà greument una o diverses entitats espanyoles, ja sabem la solució, serà exactament igual que en l’anterior crisi financera:

Ens tocarà pagar-ho als contribuents; per consegüent, mantenir la calma i revisar les finances del vostre negoci és la millor opció per ara; ja que, la solució que aplicaran serà pujar els interessos o restringir encara més els crèdits, a més d’incrementar les comissions, i descendir els rendiments financers.

 

 

 

C/Lluís Companys 1, 8-1

25003, Lleida

www.roigiroig.com

 

 

 

 

Enllaços externs: